Regele Spam-ului a fost arestat

  • Thursday, 9th December, 2010
  • 04:17am

Daca in ultimul timp ati observant o reducere a numarului de mesaje spam primite pe adresa de mail, le puteti multumi agentilor federali din Statele Unite.

Dupa trei ani de urmariri, FBI a reusit sa il aresteze pe Oleg Nikolaenko, (23 de ani), supranumit “Regele Spam-ului”, considerat a fi responsabil cu generarea a peste o treime din mesajele spam ale lumii.

 

Potrivit procurorilor, Nikolaenko conducea o retea care plasa coduri malitioase pe computere, catre care trimitea apoi milioane de mesaje spam.

“Estimarile arata ca unele computere trimiteau de la 15.000 pana la 100.000 de email-uri, numar la care daca adaugam cele cateva sute de mii de calculatoare din intreaga lume, reiese un miliard de email-uri pe ora”, a declarat Prof.

Steve Jones, expert in comunicatii si Internet, de la Universitatea din Ilinois.

 

Anul trecut autoritatile au reusit sa aresteze un barbat care a pledat vinovat la acuzatia de creare a unei retele de spam marketing pentru ceasurile Rolex. Acesta a declarat ca a colaborat cu spammeri carora le-a platit 2 milioane de dolari.

Cazul a condus agentii federali pe urmele unei retele de malware care opera din Rusia, numita “Mega D”. Potrivit anchetatorilor Mega D este cea mai mare retea de cyber-tracking din lume, careia i se atribuie 32 de procente din toate spam-urile lumii.

Se presupune ca omul din spatele Mega D este Nikolaenko, care a fost arestat in timp ce vizita un show auto din Las Vegas.

 

Spammer-ul este responsabil de crearea unui program de tip virus care ruleaza in background-ul unui computer si trimite spam-uri catre alt computer.

In prezent judecatorii au respins eliberarea pe cautiune pentru Nikolaenko, dar avocatul acestuia a declarat ca va pleda nevinovat, promitand o aparare inversunata.

Sursa: Hit.ro


« înapoi